9 Şubat 2015 Pazartesi

Tavada Gümüş Balığı Tarifi

Tavada Gümüş Balığı Tarifi:
Balık yemenin tam zamanı. Balık tavada veya fırında ayrı bir tat ile her daim sofralarımızın baş tacıdır. Taze ve mevsimi olan balığı yumuşak ve lezzetini bilen ve denemek isteyenler için işte çok basit ve lezzetli bir tarif.
Tavada Gümüş Balığı Tarifi
Malzemeler: 
4 kişilik:
1 kg gümüş balığı
7 yemek kaşığı kaşık mısır unu
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ


Tavada Gümüş Balığı Hazırlanışı:

1-Balıkları iyice balıkçıda temizletmiş olsanız da içinde mutlaka kalan ve gözden kaçan pullarından arındırın.

2-Mısır unu tuz pulbiber ve kimyonu iyice karıştırın.

3-Balıkları tek tek mısır ununa harmanlayın iyice bulanması iyi kızarması için önemli.

4-Tavaya sıvı yağı alalım ve yağ yeterli ısıya ulaşınca balıkları iki tarafı iyice kızarana dek kızartalım.

5-Havlu kağıt ile fazla yağını aldığımız balıkları ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz hemen servis yapalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder