16 Şubat 2015 Pazartesi

Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası Tarifi:
İrmik tatlısı geleneksel olarak sıkça yapılan bir çok tarifi barındıran kolay tatlılarımız arasında yerini alır. İrmik tatlıları sütlü şerbetli ve daha benim bile keşfetmemi bekleyen bir çok tarifin bu topraklarda saklı olduğunu düşünenlerdenim. Türkiye medeniyetleri içinde barındırması ile bir çok kültürün harmanlandığı eşsiz mutfak kültürü ile bize sınırsız lezzet ve tatlara yolculuk imkanı veriyor. İşte hazırlanma süresi kolay ve pratik sütlü olması ile de hafif sütlü irmik helvası.
4 kişilik
Hazırlanma süresi 15 dakika
Sütlü İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı irmik
Limon kabuğu rendesi
50 gr tereyağı ( margarin)
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
Toz tarçın
Sütlü İrmik Helvası Hazırlanışı:

1-Öncelikle şerbet malzemelerini orta boy bir tencere alalım ve kaynamaya bırakalım.

2-Teflon veya seramik tavaya tereyağını ilave edelim yağ ısınınca irmiği ekleyelim.

3-Rengi atana kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim kokusundan bile anlayabilirsiniz.

4-Kavrulan irmiği kısık ateşte kaynamakta olan sütlü şerbetin içine ilave edelim ama dikkatli olalım üstünüze sıçramasın.

 5-Üstüne rendelenmiş limon kabuğunu ilave edelim bir kaç dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.

6-Tencerenin ağzını kapatarak yaklaşık 5-7 dakika kadar demlendirin ve bekletmeden servis yapın.


Not: Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynaması yeterli olacaktır sonrasında kısık ateşte irmiğin kavrulana kadar tutabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder