11 Şubat 2015 Çarşamba

Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi

Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi:
Kızartma yemekleri lezzetini sevmeyen yoktur. Kızartılarak tüketilen yemeklerin ayrıca bir lezzeti olduğuna sanırım kimse hayır diyemez. Tam mevsiminde olduğumuz karnabaharı bol bol tketme zamanı.
Soslu Karnabahar Kızartması İçin Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 adet kırmızıbiber
2 orta boy domates
4-5 dal maydanoz
1 baş sarımsak
Tuz
1 adet kesme şeker
Kızartmak için sıvıyağ

Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi Hazırlanışı:

1-Öncelikle karnabaharı yıkayıp el yardımı ile ayıralım.

2-Kızartma işlemine hemen başladığımız karnabaharları diğer yandan da sosunu hazırlayalım.

3-Tavaya çok az miktarda sıvıyağ alalım.

4-Üzerine biberi ekleyelim bir dakika sonra soyulmuş doğranmış sarımsakları ilave edelim. 2-3 dakika pişen sarımsakların kokusu çıkmış olması lazım üstüne rendelediğimiz domatesleri ekleyelim tuz kesme şeker ve kaşık ucuyla domates salçası ilave edelim çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.

5-Kızarmış olan karnabaharları kağıt havluya alalım sonra servis tabağına alalım göz göz olan sos hazır duruma gelmiştir.

6-Karnabaharların üstüne sosu alalım maydanoz gezdirerek servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder