14 Şubat 2015 Cumartesi

Mücver Tarifi

Mücver Tarifi
Akşam sofralarına kalabalık misafir kabul edecekler için aperatif tarifi arayanlar için yapımı kolay ve lezzetli olarak kısa zaman içerisinde hazırlanabilecek mücver yapmaya ne dersiniz. Anneannem ökçe diye adlandırırdı mücveri. Ökçe olarakta bilinen tarif günümüzde mücver olarak tanınmış.  En çok ilkbahar mevsiminde yapılan tarif günümüzde tarımın gelişmesi ile her mevsim yapabileceğiniz tarifler arasında yerini alıyor. Benim gibi ufak bir balkonu olanlar için saksı içinde yetiştirebildiğiniz taze nane ve maydanoz, yeşil soğanlarınız heleki bolca mevcutsa. Tarife her evde yapılabilmesi açısından malzemeleri evdeki malzemeler doğrultusunda hazırladım ama siz tarife kendinizden bir şeyler katmak istiyorsanız patates ve peyniri denemenizi önerim farklı bir lezzet katıyor tarife.
Mücver İçin Gerekli Malzemeler:
6 Kişilik:
Hazırlanma Süresi: 30 dakika:
2 adet orta boy kabak
4 yumurta
Yarım demet maydanoz
5-6 adet taze yeşil soğan
2 adet taze yeşil sarımsak
1 bağ nane
Yemek kaşığı biber salçası
10 yemek kaşığı un
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ





Mücver Hazırlanışı:

1-Tüm malzemeleri iyice yıkayalım ve suyunu süzülmesi için süzgece alalım.

2-Kabakları rendeleyelim ve suyunu sıkalım karıştırma kabına alalım.

3-Sırayla soğan maydanoz nane sarımsakları ince ince doğrayıp karıştırma kabına yerleştirelim.

4-Ortasını havuz gibi açalım ve ardından üzerine yumurtaları kıralım.

5-Dağınık şekilde unu üzerine serpiştirelim.

6-Tuz ilave ettikten sonra iyice harmanlayalım.

7-Mücver harcımız kızartmak için hazır.

8-Yağ ısınınca bir kaşık harçtan alın ve kaşık yardımı ile şekil oluşturun.

9-İki tarafı kızarınca havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.

10-Tüm işlem harç bitene kadar tekrarlayın tüm.

11- Kazırmış ve yağını aldığınız mücveri servis tabağına yerleştirelim ve azla soğumadan hemen servise sunalım. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder