7 Şubat 2015 Cumartesi

Lahana Sarma Tarifi

Lahana Sarma Tarifi:
Annem kendi bahçesinden yetiştirdiği lahanaları vakti geldiği için koparmış ve taze olarak göndermiş. Memleket kokan lahanalarla yaptığım sarmalar organik olduğu için öyle lezzetine de doyum olmadı hani. Pek sık yapmadığım lahana sarması tarifi doğaçlama olarak kendimden bir şeyler katarak hazırlamaya çalıştım.
Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet lahana ( 1 kilo kadardı )
2 bardak pirinç ( Osmancık)
1 adet domates
1 baş sarımsak
1 orta boy soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon suyu
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Karabiber





Lahana Sarması Hazırlanışı:

1-Lahanaları haşlayıp ve suyu süzülmesi için süzgece alalım.

2-Pirinçleri yıkayalım ve karıştırma kabına alalım.

3-Üzerine domatesi rendeleyelim.

4-Üstüne soğan sarımsak ve maydanozu ince ince kıyalım ve karıştırma kabına alalım.

5-Üzerine salçaları zeytinyağını ve baharatları ve tuzunu ilave edelim.

6-İyice karıştırdıktan sonra tuzuna bakmanızı öneririm el ayarınıza güvenmiyorsanız tabi.

7-Sonrasında lahanaları küçük parçalar halinde sarma büyüklüğünde ayırıp tek tek saralım tencereye dizelim tüm işlem bitince tencerenin üzerine bir tane porselen tabak kapatmak çok iyi sonuç verdi.

8- En son olarak tuz serpelim ve üzerini gömecek kadar su ilave edelim.

9-Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Not: Yaklaşık bir saat kadar pişmiş olacaktır. Sarmanızın lezzetli olarak tüketmek istiyorsanız mutlaka 20 dakika dinlendirmeniz olumlu sonuç verecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder