23 Şubat 2015 Pazartesi

Kuzu Kavurma Tarifi

Kuzu Kavurma Tarifi:
Kavurma yapmak için en önemli kural etin taze ve güvenilir yerden alınması ile başlıyor sanırım. Kurban bayramlarında yaygın olarak yapılan bu tarif sade olması ile etin kendi tadını ve kokusunu bastırmaması sebebi ile etin lezzetini daha iyi tadabiliyorsunuz. Etin taze olmasının en büyük sebebi bu taze etle yapılırsa etin yumuşaklığı ve lezzeti de iki at artıyor. Yapımı çok kolay kavurmanın sadece zamanı biraz uzun sadece bu.
Kuzu Kavurma İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilo kuzu eti
1 su bardağı su
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ


Kuzu Kavurma Hazırlanışı:

1-Etleri kuş başı büyüklüğünde doğrayalım ve tencere alalım üzerine bir bardak su ilave edelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.

2-Suyu azalınca sıvı yağı ilave edelim. Arada karıştırarak yaklaşık bir saat kadar pişirelim. 

3-Tuzunu en son pişmeye yakın atalım tuzu biraz baskın olursa kavurma tadını daha iyi alırsınız sıcak olarak bekletmeden servise sunalım.

4-Çok kısık ateşte pişirilmesi lezzetini artıracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder