8 Şubat 2015 Pazar

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi: Kısırın en doğal tarifi burada deneyin farkı göreceksiniz bu tarifi pratik olarak yapmayın yoğurun aradaki farkı görün.

Bulgurun en yakıştığı yemeklerin başında geldiğini düşünüyorum. Kısır genellikle günlerde yapılan ve yalnız tüketilmeyen aperatifler arasında yerini alır. İyi yoğurmaktan geçen lezzeti zeytinyağı ile tatlandırılıyor.

Kısırı gün yemekleri arasında çok yapılan bir tariftir ama herkesin yaptığı aynı lezzeti de vermez iyi yoğurmak kadar kullanılan malzemeler de önemli.

Kısırı en iyi şekilde yapmanız için size en doğal hali ile işte tarif deneyin mutlaka fotağraf bekliyorum bu tarif için biberi bol nar ekşisini hakiki kullanın bulguru iyi yoğurun en önemlisi sevdiklerinizle birlikte tüketin.

Kısır Tarifi Malzemeler:
4 Kişilik:
4 çay bardağı ince bulgur
2 kaşık domates salçası
1 kaşık acı biber salçası
1 tutam reyhan
1 tutam kimyon
1 çay kaşığı kadar tuz
Yoğurmak için 2 su bardağı sıcak su
 Yeşil Malzemeleri:
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 bağ yeşil soğan
1 çay bardağı nar ekşişi
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
Domates
Marul yaprakları:

Kısır Hazırlanışı:

1-Yeşilliklerin tamamını sirkeli suda 15 dakika bekletelim.

2-Ardından yıkayıp suyunu süzülmesi için kenara alalım.

3-Yoğurma kabına ince bulguru salçaları ve kimyon tuz ardından da reyhanı serpelim.

4-Sıcak suyu ayarlayıp 5 dakika kadar demlemeye alalım.

5-Bu arada nane maydanoz ve yeşil soğanları ince ince kıyalım.

6-Demlenen bulguru kollarımızın ağırlığı ile yoğuralım.

7-5 dakika iyice yoğurduğumuz bulgurun üstüne nar ekşisinin yarısını ilave edelim.

8-Yine yoğurma işlemine devam edelim.

9-5 dakika daha iyice yoğurduğumuz bulgurun üstüne sıvı yağ ve zeytin yağının yarısını ilave edip yine 5-6 dakika daha iyice yoğuralım kıvamı olmuş olan bulgurun üstüne sırasıyla nar ekşisi ve doğranmış yeşillik malzemeleri en son olarakta yağların geriye kalan kısımlarını ekleyelim iyice harmanlayalım.

10-Üzerine domates ve marul yaprakları ile süsleyip olduğu gibi yoğurma kabında servis yapalım. Afiyet olsun


Püf Noktası: Kısır yapmanın ilk kuralı iyi yoğurmak ikincisi ise özel tasarım çıkıntılı leğen edinmenizdir veya çanak almak oldukça faydalı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder