12 Şubat 2015 Perşembe

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi:
Kek bir çok arklı şekilde yapılan çocukların çok sevdiği ve günlerde bulundurulan özel tatlılarımız arasında yerini alıyor. Bol kakaolu enfes tadı ile işte tarif.
Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 adet kabartma tozu
1 adet şekerli vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi

Islak Kek Hazırlanışı:

1-Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım ve köpürene kadar çırpalım.( yumurta beyazlaşınca çırpma işlemi tamamlanmıştır) yavaş yavaş sütünü ve yağını ilave edelim ve yavaşça karıştıralım.

2-Sonra kakao ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan bir su bardağını üzerine dökmek için ayıralım.

3-Sonra tepeleme unu irmiği ve ardından karıştırmadan kabartma tozunu vanilya ve karbonatını ekledikten sonra karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.

4-Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. fırından çıkardığımız keki dilimleyip üzerine ayırdığımız sosu gezdirerek ilave edelim.

5-15 dakika bekledikten sonra servise hazır.

6-Üzerine tercihen Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder