6 Şubat 2015 Cuma

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi:
Ispanakla yapılan yemekler lezzeti yerinde ve yumuşak tadı ile tercih edilen ve bir çok tarifi bulanan sebzeler arasında yerini alıyor. Ispanak ile fırında börek yapmak isteyenlere işte çok basit bir tarif.
Fırında Ispanaklı Börek İçin Malzemeler:
Hamur İçin:
3 bardak un
1 tutam tuz
1 tutam şeker
1 çay kaşığı kadar kuru maya
İç Harcı İçin:
750 gr ıspanak
1 yemek kaşığı biber salçası
250 gr çökelek
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt

Fırında Ispanaklı Börek Hazırlanışı:

1-Yoğurma kabına un tuz şeker ve mayayı alalım ılık su ile hamuru kulak memesi kıvamında hazırlayalım.

2-Hamuru en az üç saat kadar dinlendirmeniz gerek önceden yoğurmanız hamurun daha yumuşak olması için önemli.

İç harcı hazırlanışı:

3-Ispanakları temizleyip ince ince doğrayıp tuz ile ovalayıp suyunu sıkalım.

4-Karıştırma kabına hazırladığımız ıspanakları çökeleği sıvıyağı ve tuz ilave edip harmanlayalım.

5-Fırın tebsinini yağlayalım.

6-Hamurlardan eşitlik sağlayarak altı adet beze hazırlayalım.

7-Bezeleri iki tanesini açıp üzerine ıspanaklı harçtan yerleştirelim.

8-Üzerine iki hamur daha açıp iç harcın geriye kalanını eşit gelecek şekilde yayalım.

9-En son olarak geriye kalan hamurları da üzerine açalım.

10-Sıvı yağ ve yoğurdu kasede iyice çırpalım ve börekleri kestikten sonra üzerine sürelim ve 175- 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder